Patlıcan keyfiniz kışın da sürsün! Soteleyip buzluğa atın, saniyeler içinde tükenen lezzet

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiKış aylarında yaz sebzelerini, yaz aylarında da kış sebzelerini arıyor ve tüketmek istiyorsanız yapmanız gereken şey gelecek mevsime hazırlık yapmaktan geçiyor. Kışın patlıcan özlemi çekiyorsanız kolları sıvamanın tam da vakti! İşte buzluğa patlıcan atmanın incelikleri.

Yaz mevsiminde yetişen taze patlıcanları kış mevsiminde de dolaptan çıkarıp tüketmek istiyorsanız buzluğa atılmak üzere hazırlık yapabilirsiniz.

Taze patlıcanları soteleyip dondurucunuza yerleştirin. Bu yöntem bütün bir kış sofralarınızı renklendirecek ve patlıcandan gerekli besinleri taze bir şekilde almanızı sağlayacak.

Farklı yöntemlerle sunumu yapılan patlıcanı derin dondurucuda nasıl saklayacağınızı merak ediyor ve hangi adımları takip etmeniz gerektiğini düşünüyorsanız okumaya devam edin.Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

Patlıcanları güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra patlıcanların saplarını koparın. Patlıcanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra patlıcanların üzerine bir miktar tuz serpin.

Ardından karıştırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Patlıcanları tuzda bekletirken diğer yandan domatesleri yıkayıp yemeklik olarak doğrayın. Daha sonra biberleri de aynı şekilde yıkayıp doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra tuzlamış olduğunuz patlıcanları güzelce yıkayın ve süzdürün.

Daha sonra bir tencerenin içine biberleri koyun. Patlıcanları yağ eklemeden tencereye yerleştirin. Ardından hemen üstüne domatesleri ekleyin. Ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.

Malzemelerin yumuşamasını bekleyin ve ara ara karıştırın. Biraz daha pişirdikten sonra patlıcanlar normal yumuşama kıvamını alınca tencerenin altını kapatıp, bir tepsinin ya da borcamın içine dökün. Hemen soğuması için bütün tepsiye eşit bir şekilde yayma işlemini yapın.

Patlıcanlar soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerin içine ne kadar koymak isterseniz ona göre ayarlayıp doldurma işlemini yapın. Kışın günü geldiğince buzluktan çıkarın ve patlıcan yemeğinizi afiyetle tüketin.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”